Volkshuis Deventer wint met innovatief plan Volksakker de Deventer Innovatieprijs

Dinsdag 3 mei 2022

“Ik zat laatst op een bankje bij Buitenpost in Twello, vlakbij het Blotevoetenpad en keek uit over een stuk omgeploegde grond. Ik stond op van het bankje en nam 28 passen aan de lange zijde en 10 aan de korte zijde. Bijna 300 vierkante meter. Ik ging weer zitten in de zon op het bankje en wist: hier gaat onze Volksakker komen.” Met het schetsen van dit vergezicht won Jessica Heggers namens Volkshuis Deventer de Deventer Innovatieprijs 2022 ter waarde van €25.000. Klussendienst Zandweerd ‘Van de wijk, voor de wijk’ won € 15.000 met de 2e plaats. De 3e prijs was voor Strobox.

Voor Volkshuis Deventer is de financiële injectie na een paar zware jaren meer dan welkom. “Hiermee kunnen we onze droom met volle kracht realiseren: een eigen stuk grond om groenten, kruiden en bloemen te verbouwen om met de fiets naar het Volkshuis te brengen en daar goede vegetarische gerechten van te koken”, vertelt Jessica Heggers enthousiast. “We zijn erg dankbaar en zullen alles op alles zetten om de Volksakker te laten slagen en daarmee de investering ook weer teruggeven aan de Deventer gemeenschap.”   

Pitchtraining

Heggers was oprecht zenuwachtig voor de pitch aan de vakjury van de Deventer Innovatieprijs. Dit ondanks dat ze hier goed op was voorbereid dankzij de Boost Your Business training van Ondernemershuis Deventer. “Deze training maakte onderdeel uit van onze deelname zodat we onze innovatieve businesscase ook goed konden uitwerken en presenteren. Daar hebben alle finalisten veel baat bij gehad. De training heeft echt veel dingen op scherp gezet: van sales, financiën, individuele coaching tot en met de pitchtraining. Je wilt toch al snel te veel in zo’n verhaal stoppen, maar we leerden de kunst van het pitchen, met je verhaal mensen raken. Dat is gelukt, een enorme erkenning.”

Initiatiefnemers

De Deventer Innovatieprijsvraag is door Circulus in samenwerking met Gemeente Deventer en het Cambio Innovatiefonds georganiseerd om ondernemers te inspireren hun innovatieve ideeën concreet vorm te geven en uit te voeren.  Finalisten van de Innovatieprijs 2022 waren Volkshuis Deventer, Klussendienst Zandweerd, Strobox, RouwKado2Go, CryptoKids, Kinderkunstwinkel, Seefeel en Cultuurtolk. Zie de website van Circulus voor meer informatie over de Deventer Innovatieprijs. In het komende MKB magazine vertellen alle deelnemers over hun innovatieve businessplannen.

 

Boost Your Business

Wil jij ook jouw ondernemersplan succesvol vormgeven? Schrijf je dan snel in voor de Boost Your Businesstraining van Ondernemershuis Deventer (Start elke 1e vrijdag van de maand)