Samen sterk voor Deventer

 

De Deventer economie is perspectiefrijk. Er is ruimte voor groei op het gebied van werkgelegenheid en bedrijvigheid. 

Sinds het voorjaar 2018 MKB Deventer, Deventer Kring van Werkgevers, Bedrijven Parkmanagement, Saxion en de gemeente Deventer werken samen binnen het Deventer Economisch Perspectief (DEP.


Deze ontwikkeling sluit naadloos aan op het in juli 2018 gesloten bestuursakkoord van het college van burgemeester en wethouders ‘Met lef en liefde voor Deventer’, waarin de coalitiepartijen in economische ontwikkeling een voorwaarde voor een sterk Deventer zien. Daarom investeert de gemeente de komende jaren fors in een economisch uitvoeringsprogramma. Ondernemers en onderwijs spelen een essentiële rol in de lokale economie, voor de werkgelegenheid en daarmee voor de vitaliteit van Deventer. 
 
In de zomer van 2018 zijn de regisseurs economie vanuit de werkgevers en de gemeente gemeenschappelijk aan de slag gegaan om de samenwerking binnen het DEP verder vorm te geven en het DEP op de kaart te zetten. Vanuit deze samenwerking wordt gewerkt aan drie projectclusters:

  • Werklocaties van de toekomst,
  • Verbindende Kennisistad,
  • Slimme Campusstad.

De sterke collectieve aanpak in Deventer heeft ook brede steun gekregen vanuit de provincie Overijssel; het DEP en de provincie stemmen zorgvuldig de projecten af waarin wij elkaar kunnen versterken.